Komunitní centrum Praha 3

Komunitní centrum Praha 3

Kdo jsme a komu pomáháme

Komunitní centrum je místo, ve kterém se scházejí převážně osamělí senioři z blízkého i vzdálenějšího okolí, aby zde mohli ve společenství příjemně a smysluplně trávit svůj čas

Kontakt

Komunitní  centrum Armády spásy
Biskupcova 36
130 00 Praha 3
tel.: 773 770 222
e-mail: kc_biskupcova_praha@armadaspasy.cz

Bankovní účet: : 286833111/0300 

Co nabízíme

– zajímavé programy a činnosti v prostorách Komunitního centra i mimo ně
– možnost být užitečný pro druhé
– příležitost setkávat se s dětmi a mladými lidmi a předávat jim své životní zkušenosti
– možnost poledního stravování
– charitativní bazar oblečení a potřeb do domácnosti

Aktivizační programy pro seniory v průběhu týdne

  • zpěv – pěvecký sbor Radostné stáří (úterý 9.30 hod. – bezplatný program)
    Amatérský pěvecký sbor Radostné stáří působí při Komunitním centru již více než 20 let. Zpíváme národní i duchovní písně, nacvičujeme jarní a vánoční pásma, která zpíváme obyvatelům domovů pro seniory. Společně sdílíme radosti i starosti, které život přináší. Je nám spolu dobře, přijďte se mezi nás podívat.
  • ruční práce (čtvrtek 9.30 hod. – bezplatný program)
    Tvoříme z papíru, vlny, textilu a dalších materiálů. Vyrábíme dekorační předměty pro sebe i dárky pro obyvatele domovů pro seniory. Uvítáme každého, kdo se k nám bude chtít připojit.
  • trénování paměti v angličtině (úterý 8.00 hod., středa 8.00 hod., středa 9.30 hod.)
    Procvičujeme schopnost se domluvit anglicky v základních životních situacích, umíme poradit cizincům, když se nás zeptají na cestu, snažíme se porozumět psanému textu … Zpíváme anglické písničky, příležitostně se setkáváme s rodilými mluvčími. Uvítáme Vás mezi námi.
  • základy práce s počítačem (dle individuální domluvy)
    K výuce používáme počítač v Komunitním centru nebo si můžete přinést vlastní notebook. Učíme se vyhledávat informace na internetu, psát maily, upravovat texty a pracovat s fotografiemi. Vše záleží na přáních a potřebách jednotlivců.
  • biblická hodina (úterý 12.30 hod.)
    Společně si čteme úryvek z Božího slova, přemýšlíme o něm, modlíme se a zpíváme duchovní písničky. Každý je srdečně vítán.

Aktivity pro seniory v průběhu kalendářního roku

  • přednášky (bezplatný program)
    Volíme témata přednášek, která jsou pro nás něčím zajímavá a inspirují nás k nějaké činnosti – např. o přírodě, historii, psaní rodokmenů, dopravě …
  • mezigenerační program – setkávání seniorů, dětí a mládeže (bezplatný program)
    Setkání s dětmi nám přinášejí radost, společně si povídáme, něco vyrábíme, děti hrají na hudební nástroje či předvedou divadelní vystoupení. Vyprávíme jim o tom, jak se žilo dříve a naopak od dětí se dozvídáme, o co se zajímají a co je baví.
  • jarní a podzimní pobyty v Jiřetíně pod Jedlovou
    Na společné pětidenní pobyty v Penzionu Dcer Božské Lásky v Jiřetíně pod Jedlovou se všichni moc těšíme. Je to jakési soustředění pěveckého sboru Radostné stáří. Každý den začínáme duchovním zamyšlením, dopoledne vyrábíme dárky pro obyvatele domovů pro seniory, odpoledne nacvičujeme pásmo písní a večer jsou přednášky, soutěže či jiné zajímavé činnosti.
  • návštěvy v domovech seniorů – vystoupení pěveckého sboru Radostné stáří (bezplatný program)
    Pravidelně navštěvujeme obyvatele domovů pro seniory v Jenštejně, v Krabčicích a ve Chvalech. Máme radost, když si můžeme společně zazpívat národní písně, vyslechnout duchovní zamyšlení a předat dárky vyrobené v rámci ručních prací.
  • předvánoční jarmark
    V adventním čase je už tradiční událostí jarmark. Za symbolické ceny je možné si zakoupit drobné dárky, pochutnat si na domácím občerstvení a popovídat s přáteli.
  • společné slavení Světového dne modliteb, Velikonoc a Štědrého večera
    Spolu je nám lépe, než když jsme sami, a tak i některé významné svátky během roku slavíme společně. Připojte se k nám, budeme rádi.
  • další dění v Komunitním centru i mimo ně
    Podívejte se, co dalšího jsme prožili a jaká zajímavá místa jsme již navštívili.

Těšíme se na setkání s Vámi!

Děkujeme za podporu

P3_final_ctverec_6

KC P3 front

Zpět na pobočku Praha